Verhalen

Op deze pagina vind je een overzicht van mijn verhalen voor en over topsporters. Ik ben gefascineerd door de beleving, de ambitie en het plezier die ze laten zien in wat ze in hun sport doen en nastreven. In mijn verhalen geef ik een inkijkje in het leven van deze atleten. 

Ontdek de verhalen achter de topsporters. Ze zijn het waard om te delen!

Road to Paris Sanne Wevers

In de zomer van 2024 beginnen de Olympische Spelen in Parijs. Al lange tijd zit ‘Parijs’ in het hoofd van turnster Sanne Wevers. Stap voor stap werkt ze toe naar een van de grootste sportevenementen ter wereld.  Tot en met de Spelen neemt ze volgers mee in haar voorbereiding!  Naast

Lees verder »
Turner Elwin Lok in opperste concentratie tijdens een turnoefening.

Gedreven naar de top

De twee uur durende ochtendtraining is nog maar net afgelopen of turners Elwin Lok en Fabian Duijzend komen even na tienen ontspannen aangelopen in sportcentrum Victorium. Dit is de plek en het moderne onderkomen van CSE Topsportacademie Nederland en Turnacademie Regio Zwolle waar ze 23 tot 30 uur per week trainen met als doel de turntop te halen.

Lees verder »
De sportzomer van Florien Reesink, een verhaal over de zomer van de libero van het Nederlands damesvolleybalteam.

De sportzomer van Florien Reesink

Op een dag of vier na was Florien Reesink de hele maand juni in Azië te vinden. In achtereenvolgens Japan, China en Thailand nam ze met de nationale volleybalselectie deel aan de Volleyball Nations League (VNL). Hoe is het nu met haar? En hoe ziet de sportzomer van Florien er verder uit?

Lees verder »
Uren maken om top te kunnen zijn, een verhaal over dat wat er komt kijken bij presteren op de toppen van je kunnen.

Uren maken om top te kunnen zijn

Topsporter zijn is een beroep. Dat betekent veel tijd en energie investeren om bijzondere prestaties te kunnen leveren. Het werk van Florien Reesink bestaat gedurende de week uit gerichte trainingen. Hoe ziet een gemiddelde trainingsweek er bij haar club SC Potsdam uit? Welke type trainingen werkt ze af? En hoeveel tijd nemen ze in beslag?

Lees verder »
Buitenlands avontuur Florien Reesink in Potsdam, een verhaal over de eerste maanden van Florien in Potsdam. Hoe zijn die verlopen?

Buitenlands avontuur Florien Reesink in Potsdam

Op de laatste dag van 2022 was er voor het eerst contact. Amper een halve week later stapte ze in de auto om het restant van seizoen 2022/2023 over de grens te gaan volleyballen. Nog diezelfde dag werkte ze de eerste training bij haar nieuwe club af. Hoe zijn de eerste maanden na de transfer van Florien Reesink naar de Duitse topclub SC Potsdam verlopen?

Lees verder »